Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så här ska konstverket uppe på Vivallakullen se ut

Ett tre meter högt äpple i blankt rostfritt stål ska placeras högst upp på Vivallakullen. Konstverket ska vara på plats i slutet av 2018.

Fyra konstnärer eller konstnärsgrupper har getts i uppdrag att skissa på ett konstverk att ställa på Vivallakullens topp. En jury har nu fastnat för konstnärsduon Bigert&Bergströms förslag "Äppletanke".

"Att se sig själv i äpplets spegelyta, skratta för att sedan sitta ner och titta ut över staden och fundera över stort och smått är vår önskan med skulpturen", säger Lars Bergström, som tillsammans med Mats Bigert utgör Bigert&Bergström, i ett pressmeddelande.

Vivallakullen ligger mellan stadsdelarna Vivalla och Nya Hjärsta. Det är bestämt sedan tidigare att kullen och området runt omkring den ska utvecklas, bland annat med ny lekplats, utegym, en trätrappa upp till kullens topp – och ett landmärke.

"Konstverket skapar en plats för samtal och tanke, och stämmer väl in i naturen runtomkring. Det här området utvecklas för att vara ett grönt område för möten och upplevelser. Det är bra att Vivallakullen nu blir ännu mer tillgänglig för alla, från barn till äldre", säger Hannah Ljung (C), vice ordförande Programnämnd samhällsbyggnad.

Budgeten för konstverket är 660 000 kronor.

NA juni 2016: Så här ska kullen göras fin

Länk: Om Bigert&Bergström på Wikipedia