Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kan vi bota bristen på barnmorskor

Barnmorskor är ett av vårt lands största bristyrken. Samtidigt har vi fler gravida och ett ökat antal födslar och kvinnosjukvården blir alltmer högspecialiserad, något som kräver just den specialistkunskap som endast den dubbellegitimerade barnmorskeprofessionen har. I en artikel i Karlskoga Tidning 6 juli berättas det om hur erfarna barnmorskor lämnar förlossningsvården och söker sig till andra arbetsplatser. Eller helt andra yrken.

Faktum är att barnmorskor nu lämnar slutenvården i en strid ström på grund av dålig arbetsmiljö och en lika dålig löneutveckling. Vi håller långsamt på att montera ner svensk mödra- och förlossningsvård. Och orsaken är att barnmorskor kunskap inte värderas rätt och att arbetsmiljön är alltför pressad.

Många barnmorskor försöker att hålla näsan ovanför vattenytan genom att arbeta deltid. Det är en känd kvinnofälla som leder till lägre inkomster och sämre pension. Borde inte högutbildade kvinnor kunna arbeta i lika hög utsträckning som högutbildade män, utan att behöva riskera sin hälsa?

Slimmad bemanning, otillräckliga löneökningar och en konstant sinande ekonomi genomsyrar svensk kvinnosjukvård

Slimmad bemanning, otillräckliga löneökningar och en konstant sinande ekonomi genomsyrar svensk kvinnosjukvård. Trots att vårdens utveckling tuffar på i en allt högre fart. Hur ska vi hinna med den om vi inte hinner med dagens vård?

Och precis som i de flesta andra regioner, så brottas sjukvårdsledningen i vår region med att försöka pussla ihop sommarens bemanning. Det är oftast ett omöjligt uppdrag eftersom förutsättningarna är usla- bemanningen är knappt tillräckligt god för att ens bevilja en ledig eftermiddag en måndag i november.

Att då få ihop en rimlig planering under sommarmånaderna kan tyckas vara en utopi. Tomma schemarader är en vardag som ofta löses av utmattade barnmorskor som egentligen är i behov av återhämtning och semester. Men extrapassen kan ge ett välbehövligt tillskott i kassan för den undervärderade barnmorskan. Bemanning som man lyckats trolla fram under sommaren är oftast också en alltför liten skara. En annan populär ”lösning är” att ”ersätta” barnmorskans unika kompetens med någon annan profession. En annan profession som inte har kunskap om kvinnors och barns hälsa.

Det resulterar såklart i en mindre trygg vård för den gravida, den födande och det ofödda eller nyfödda barnet

Det resulterar såklart i en mindre trygg vård för den gravida, den födande och det ofödda eller nyfödda barnet.

Hur länge ska vi acceptera att det ser ut så här när det egentligen går att bedriva den allra bästa vården? Det är naivt att tro att lösningen ligger i att hänvisa födande till andra sjukhus när kapaciteten är full. Bristen på barnmorskor genomsyrar alla regioner; även Örebro och i angränsande regioner.

Men det finns lösningar som både leder till bättre arbetsmiljö för barnmorskor och en tryggare vård för gravida och födande och som eliminerar risken för att den vårdsökande ska skyfflas runt mellan olika sjukhus:

Skapa hälsosamma arbetsscheman som ger tid för återhämtning.

Värdesätt den erfarna barnmorskans kunskap genom en värdig löneutveckling årligen.

Nyttja barnmorskans kunskap för att utveckla en personcentrerad kvinnosjukvård.

Vi kan inte längre se på när kvinnosjukvården söndras och vården försämras. För att bota bristen på barnmorskor och därmed säkra att kvinnor och barn får tillgång till rätt vård finns inga genvägar. Vårdförbundets barnmorskor har många lösningar och vi är mer än redo för att styra upp skutan på rätt köl.

Åsa Mörner

leg. barnmorska

Vårdförbundet avd. Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel