Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så lurades hon på hockeybiljetterna

Ewa-Marie Gustafsson ville överraska sin man och tänkte bjuda honom på en hockeymatch. Hon hittade två biljetter till Örebro-Frölunda på en köp- och säljsida på Facebook, kände igen säljaren och skickade ett meddelande om att hon var intresserad.

– Vi gjorde upp och jag frågade om det nu var säkert att det skulle fungera? Och att hon inte lurade mig? berättar Ewa-Marie.

Säljaren sade att det självklart var okej. Ewa-Marie swishade över 300 kronor och fick biljetterna i ett meddelande som Ewa-Marie skickade vidare till makens mobil. Det blev fredag och Ewa-Marie och maken åkte till Behrn arena.

– Vi visade upp mobilen och biljetten scannades in. Vi kom in och letade rätt på våra platser, rad 1, platserna 5-6.

Men platserna var redan upptagna. Av en kvinna med barn. Kvinnan hade köpt biljetterna av samma person som Ewa-Marie. Ewa-Marie försökte nå biljettsäljaren flera gånger, men fick ingen kontakt.

– Jag letade rätt på personal i hallen och fick rådet att tills vidare ställa oss i Örebroklacken. De skulle försöka hitta lediga platser till oss. Jag undrade också varför vi inte stoppades redan vid entrén eftersom våra biljetter redan scannats in, men fick veta att de hade problem med scanningen.

Efter en liten stund in i första perioden blev Ewa-Marie och maken visade till två lediga platser. Efter bara några minuter kom två män och ville sitta på sina platser.

– Det var pinsamt och kändes som om vi var banditerna trots att vi förklarade oss, säger Ewa-Marie.

De höll sig kvar lite längre, men efter första perioden gav de upp och åkte hem.

– Jag skickade ett meddelande till säljaren när jag kom hem och begärde förklaring och pengar tillbaka.

Det gick inte så bra fast hon skrev att hon skulle polisanmäla händelsen. Ewa-Marie gick då ut på en varningsgrupp för oseriösa köp på Facebook för att varna. Då swishades plötsligt 600 kronor över från säljaren till Ewa-Marie.

– Jag swishade tillbaka 300, jag ville bara ha tillbaka det jag lagt ut. Och så polisanmälde jag köpet.

Leif Lexon vid Örebropolisen bekräftar att Ewa-Maries anmälan kommit in, men att den inte är behandlad ännu.

– Men den ser spårningsbar ut, konstaterar han.

Örebro Hockeys biljettansvarige Carl-Michael Larsson förklarar:

– Vi beklagar förstås det som har hänt till den drabbade. Tyvärr i det här fallet verkar det vara en kombination av den mänskliga faktorn i entrén samt att biljettsystemet har drabbats av fördröjning.