Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så matchar Indianerna nyförvärvet i ödesmatchen: "Vill ge honom innerbana från början"

Indianerna sätter in Anders Thomsen som tvåa i laguppställningen i ödesmatchen mot Elit Vetlanda.
Allt för att ge nyförvärvet bästa möjliga chans att prestera i debutmatchen som kan avgöra hela klubbens framtid.
– Det är gambling att över huvud taget ta in någon som inte varit med innan, säger lagledaren Peter Johansson.

Annons

Piotr Protasiewicz avslutar sin 18:e säsong i indianvästen med hemmamatch mot Elit Vetlanda. Kan den polske superveteranen rädda kvar klubben i elitserien?

Indianerna är piskat att vinna tisdagens match mot redan klara seriesegraren Elit Vetlanda på tisdag – annars kommer laget att sluta sist i elitserien och, om inget oförutsett inträffat, flyttas ned till allsvenskan.

LÄS MER: Så ställer lagen upp i den sista omgången av elitserien 2017

Inför matchen har den stora snackisen varit Indianernas sena värvning av danske föraren Anders Thomsen, som under inledningen av säsongen körde för Dackarna och som nu plockats in i Kumlalaget som ersättare för långtidsskadade stjärnan Adrian Miedzinski.

I debuten för Indianerna matchas Thomsen som tvåa i laguppställningen av lagledaren Peter Johansson.

– Vi vill ge honom innerbana från början och se om han kommer igång. Han blir vår joker. Vi vet att han kan ta mycket poäng om allt stämmer, och därför ger vi honom bästa förutsättningarna, men om det inte stämmer får vi använda reserverna i stället. Det är gambling att över huvud taget ta in någon som inte var med innan, men man måste våga för att vinna, säger Johansson.

Vaclav Milik kör som etta i laget, och veteranerna Piotr Protasiewicz och Bjarne Pedersen kör tillsammans på plats tre och fyra.

– På de positionerna får de tre heat ihop, och jag tycker att de kört bra tillsammans i år. Alla vet vilken högstanivå "Pepe" har i Kumla när allt stämmer, och Bjarne är så disciplinerad att han klarar av när "Pepe" är överallt på banan och får upp farten, säger Johansson.

Gästande Elit Vetlanda matchar ordinarie lag med tidigare handskadade slovaken Martin Vaculik som heatledare. Smålandslaget har 14 poängs försprång i jakten på bonuspoängen efter storsegern i seriepremiären.

LÄS MER: Han blir Indianernas joker i jakten på nytt kontrakt

Lagen i tisdagens ödesmatch

Indianerna: 1) Vaclav Milik, 2) Anders Thomsen, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Bjarne Pedersen, 5) Kenneth Bjerre, 6) Victor Palovaara, 7) Ludvig Lindgren.

Elit Vetlanda: 1) Martin Vaculik, 2) Jonas Davidsson, 3) Jaroslaw Hampel, 4) Tomas Jonasson, 5) Bartosz Zmarzlik, 6) Alexander Woentin, 7) Oliver Berntzon.

Det krävs för att Indianerna ska undvika sistaplatsen i elitserien

Indianerna ligger sist i elitserien inför sista omgången som körs på tisdag. Laget som slutar på åttonde och sista plats ska, enligt reglerna, flyttas ned till allsvenskan. Att så sker är inte säkert, det är dels inte säkert att det finns något allsvenskt lag som vill gå upp, dels finns en möjlighet att Svenska motorcykelförbundet Svemo väljer att köra elitserien med nio lag 2018. Men för att vara på den säkra sidan att få fortsätta köra i elitserien krävs att Indianerna undviker sistaplatsen. Här är förutsättningarna för att klubben ska kunna avancera i tabellen:

Oavgjort räcker för Indianerna om Piraterna förlorar sin avslutande match borta mot Dackarna med 59–31 eller större siffror.

Seger utan bonuspoäng räcker för Indianerna om Piraterna förlorar mot Dackarna (men inte om Piraterna tar en poäng).

Seger och bonuspoäng (Indianerna måste hämta in underläge på 14 poäng från första mötet för att få den) räcker för Indianerna om Piraterna förlorar eller kör oavgjort mot Dackarna eller om Rospiggarna inte lyckas ta bonuspoängen mot Smederna (laget har 14 poäng att gå på från hemmamatchen). Om båda dessa scenarion inträffar samtidigt går Indianerna upp på sjätteplatsen i tabellen och går till SM-slutspel.

Annons