Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mörkade Sixten succédraget

Sixten Boström mörkade Patrik Haginges succéflytt upp på mittfältet in i det sista. 
Även i den officiella startelvan hade Boström satt upp "Hagge" som högerback.  
– Jag ville maska den biten så långt som möjligt. Det fanns en tanke bakom det.

Patrik Haginge gjorde succé som defensiv mittfältare mot AIK. Samma roll han bland annat hade i Djurgården emellanåt. Men när den officiella laguppställningen lämnades in en timme före avspark var "Hagge" fortfarande uppsatt som högerback. Det var så AIK trodde ÖSK skulle spela igen.

Men så var aldrig tanken.

– Jag ville maska den biten så långt som möjligt. Det fanns en tanke bakom det. Han gjorde en jävla bra match. Helt otroligt hur han löpte och jobbade, säger Boström, märkbart lättad efter den sena kvitteringen.

Blir "Hagge" kvar som defensiv mittfältare?– Det får vi se.

Är det här vändningen?

– Vi är på rätt väg, även om det "bara" blev en poäng. Det är lättare att jobba vidare härifrån än efter exempelvis Norrköpingsmatchen.

Hann du få ångest när ni var på väg mot sjätte raka förlusten?– Nej, jag försöker alltid vara positiv och var så inne i matchen. Jag tittade knappt på klockan.

Hur känns det nu?– Det kändes jätteskönt med kvitteringen. Med tanke på situationen var den här matchen mycket positiv. Den här matchen kan ha stor betydelse på många olika sätt. Vi får bara en poäng, men det är ändå en poäng. Sättet vi spelade på med aggressiviteten var bra, starkt att komma tillbaka mot AIK två gånger efter två underlägen.

Var det självklart att William skulle ta straffen?– Egentligen får William tacka mig för att han fick göra ett mål (skratt). Jag bestämde mig före matchen att han skulle ta straffen om vi skulle få en. De offensiva spelarna brukar ha det lite i blodet och William är en av dem som extratränar straffar. Jag är väldigt nöjd och stolt över honom. Vi pratar om en 92:a som ställer bollen på punkten i sista minuten. Vi ligger under och han har hela AIK-klacken emot sig. Och han visade kyla när han bara la in den.

Hur gick tankarna med målvaktsbytet, från Tomer Chencinski till Jonas Sandqvist?– Både Jonas och Tomer är bra målvakter. Men jag ville ha till en ändring. Målet var att utlösa någonting bra, en skillnad. Det fick bägge reda på i god tid före.

Hur skötte Sandqvist sig, målen såg inte otagbara ut?– Generellt helt okej, men jag behöver kolla på målen innan jag vill uttala mig om dem. Vem som står på söndag är inte bestämt.