Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket alkohol i tv

I början av juni startade årets tv-inspelning av ”Så mycket bättre”i TV4 på pensionat Grå Gåsen på Gotland. Programmet har vunnit utmärkelsen Kristallen 2011, 2013 och 2014, i kategorin bästa underhållningsprogram. Förra året firades jubileum efter tio år av tittarsuccéer, då ändrades konceptet.

Ingen av artisterna har längre en egen dag. Fler artister är med nu och artister som varit med i tidigare program kan dyka upp och göra come back. Vad som inte tycks ha ändrats är dryckesvanorna.

Det dricks mycket alkohol. Artister har, i intervjuer i både Aftonbladet och Expressen, vittnat om det myckna drickandet under den långa vistelsen på Gotland.

Det finns både artister och tv-tittare med alkoholproblem, därför är önskvärt med mindre alkohol i tv-sändningarna.

Det gäller även SVT. I repriser på programserien ”Kalle Moreaus med mera” möts artisterna av alkohol redan till lunch. Professionella artister i tv är förebilder för så många. De ska visa att de kan underhålla och ha kul tillsammans utan alkohol. Det gynnar både tv-tittare och artister.

Claes Thulin

Bergslagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel