Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket gav insamlingen i Anders Karlssons minne – ÖSK den klubb som samlade in mest pengar till Musikhjälpen

Att ÖSK-legendaren Anders Karlsson har en plats i många örebroares hjärtan står klart när det var dags att summera insamlingen i hans minne i samband med Musikhjälpen.

Annons

ÖSK-supportrarnas insamling för att hedra avlidne målvakten Anders Karlsson inbringade hela 72 900 kr.

Många tog tillfället i akt att hedra Anders Karlsson, ÖSK:s meste spelare genom tiderna, som påträffades död i Hjälmaren för drygt ett år sedan.

ÖSK:s supportrar Kubanerna och Ultras Nikolai Örebro drog i gång en insamling till minne av den populäre målvakten i samband med Musikhjälpen.

Det blev en succé.

Totalt 411 givare skänkte sammanlagt 72 900 kronor i Karlssons minne.

Totalt bidrog ÖSK, i olika skepnader, till att dra in 125 808 kronor till Musikhjälpen. Utöver supportrarnas insamling i Anders Karlssons minne samlade en fotbollsturnering, där ÖSK och Kif Örebro samarbetade, in 42 687 kronor. Dessutom auktionerade ÖSK ut en heldag för en supporter som på nära håll får följa laget i samband med en allsvensk match. Den gav 10 221 kr.

ÖSK var därmed den elitklubb som drog in i särklass mest pengar till Musikhjälpen. På andra plats kom AIK som samlade in 42 640 kr och trea IFK Göteborg med 16 625 kr. Detta enligt Svensk Elitfotboll.

Annons