Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket ökade priset på bostadsrätter i Örebro län

De senaste tre månaderna har priset på bostadsrätter gått upp med 6 procent.

Det handlar om perioden augusti–oktober jämfört med den föregående tremånadersperioden. Om jämförelsen i stället görs med motsvarande period 2015 minskade priserna med tre procent.

Prisnivån för villorna i länet var däremot oförändrade under augusti–oktober jämfört med de senaste tre månaderna. Men här var priserna i stället 11 procent högre än för ett år sedan.

Statistiken baseras på 448 försäljningar av villor och 544 försäljningar av bostadsrätter i Örebro län.

I riket som helhet ökade priserna på bostadsrätter med 5 procent under augusti–oktober jämfört med föregående tremånadersperiod. Jämfört med för ett år sedan var priserna 6 procent högre.

Villapriserna i riket ökade med 2 procent jämfört med tremånadersperioden före och ökade med 9 procent jämfört med augusti–oktober 2015.

Fotnot: Särskilt när det gäller bostadsrätter är det inte säkert att prisutvecklingen på länsnivå speglar utvecklingen på kommunnivå.

Källa: Svensk Mäklarstatistik