Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så nära var polisen att gripa morddömde rymlingen Kristofers Kastellanoss

Artikel 25 av 34
Rymningen från fångtransporten i Laxå
Visa alla artiklar

Polisen var nära att gripa den morddömde rymlingen Kristofers Kastellanoss under sökpådraget utanför Laxå i somras. Det rapporterar SVT Örebro. Samtidigt visar SVT:s uppgifter att polisens jakt efter mördaren kostade närmare en kvarts miljon kronor.

Annons

Det var den 12 juli som händelsen inträffade. Den 25-årige morddömde Kristofers Kastellanoss lyckades rymma från en fångtransport utanför Laxå.

SVT Örebro rapporterar nu att polisen var nära att gripa mannen i samband med jakten.

Två poliser som deltog i sökandet fick syn på Kastellanos på ett kalhygge ute i skogen. Men på grund av den svåra terrängen och det stora försprång som han hade lyckades polisen inte komma i kapp.

Det varma vädret försvårade också för hundarna att söka spår efter mannen.

SVT:s har även begärt ut kostnaden för insatsen från polisen. Polisen letade i området i totalt närmare 350 timmar och en polishelikopter sökte i nästan 12 timmar. Kostnaden uppgick till närmare en kvarts miljon kronor.

– Det är inte en kostnad som jag tänker på. Det här är en en resurs som vi har i det dagliga arbetet. Det är en kostnad som finns där och nu valde vi att prioritera den till sökandet efter den rymde mannen, säger Henrik Dahlström som var chef över sökinsatsen, till SVT Örebro.

Annons