Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så rustar polisen inför allsvenska toppmötet

Runt 2000 AIK-supportar väntas till Örebro i samband med söndagens högriskmatch på Behrn arena.– Det är väldigt mycket bortasupportrar när AIK kommer, det gäller Stockholmslagen generellt, säger Johan Skuthälla, säkerhetsansvarig för ÖSK.

I veckan har det hållits ett telefonmöte mellan ÖSK, AIK och polisen. Ett beslut som tagits inför matchen är att ta in fler publikvärdar.

– Vi ska ha 16 stycken fler än vad vi brukar, berättar Johan Skuthälla, säkerhetsansvarig för ÖSK.

Dessutom ska AIK-fansen i sektion O och P få genomgå en särskild visitering.

– Vi ska ha en extra visitationsfålla för AIK-publiken. Regelverket i Svenska fotbollförbundet säger att vi måste ha heltäckande visitation, säger Johan Skuthälla.

AIK:s supporterklubb i Black Army laddar upp inför matchen på Strömpis. Uppladdningen startar vid 14-tiden på söndagen. Enligt polisens insatsledare under matchen, Torbjörn Roos, har mellan 2000 och 2500 biljetter sålts till AIK-supportrar.

ÖSK:s supporterklubb Kubanerna ska hålla sin uppladdning på Harrys vid Hamnplan. Om de båda supporterklubbarna tågar ner till Behrn arena finns polisen på plats och övervakar det hela.

– Det är väldigt mycket folk i rörelse. Det kan mycket väl bli en marsch från Strömpis ner till Behrn arena, och det kan också bli en marsch på andra sidan, säger Torbjörn Roos.

Matchen startar klockan 17.30 på söndag. Redan under lördagen drar polisen i gång sin insats. Torbjörn Roos vill inte kommentera hur många poliser som ska arbeta med matchen.

– Vi har en väl avvägd poliskommendering som vi brukar ha på matcherna. Det är mycket folk i rörelse, så det är klart att det blir tjo och tjim, säger han.

Själva matchen betyder också mycket för den allsvenska toppstriden. AIK är just nu trea. ÖSK är tre poäng efter på femte plats i tabellen.