Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så såg det ut när Live at heart startade

I år arrangeras Live at heart för sjunde året. Stadsliv har tittat i NA:s arkiv.

Annons

I september 2010 är Live at heart något nytt i stan. Eldsjälarna och skaparna av festivalen, Anders Damberg och Johannes Nilsson, tror på idé och har fått gehör för den. De vill skapa en mötesplats för skivbranschen att upptäcka ny musik.

Det unika med de tolv festivalscenerna är att de finns på befintliga krogar, barer och torg i Örebro. Det är första gången en musikfestival av detta slag arrangeras i Sverige. Inspirationen kommer från South by Southwest i Austin, Texas, världens största rockfestival.

Få anar nog 2010 vilken succé det ska bli för hela stan. NA, med trion Elisabeth Pettersson, Marita Johansen och Pavel Koubek konstaterar att i stället för en massa montrar i gigantisk mässhall bjuder festivalen på musik från nästan varje krog i centrum.

”Under två dagar kan bokningsbolag liksom skivbolag vandra runt för att jaga intressanta oskrivna band. Och publiken kan för några hundralappar gå på en krogrunda för att lyssna på allt från ballader och visor till rockabilly, pop och reggae”.

Det börjar med lätt regn på Stortorget där Björn Wallgren Generalerna uppträder gratis. Björn blir lycklig när publiken hänger med på allsång.

Annons