Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Sandqvist hitta ny klubb

Jonas Sandqvist har varit klubblös sedan han lämnade ÖSK.
Nu ska han spela till sig nytt kontrakt – via en turnering för Bosman-spelare.

Han värvades till ÖSK som John Alvbåges ersättare inför säsongen 2012. Men det blev ingen lyckad säsong i Örebro för Sandqvist som under stora delar av säsongen fick se sig petad till förmån för Tomer Chencinski. Ett år har gått sedan han lämnade ÖSK och nu letar 32-årige Sandqvist ny klubb. Tillsammans med 20 andra kontraktslösa spelare åker han nu på träningsläger på Bosön med målsättningen att bli en av de 16 spelare som den 9 januari spelar FIFPro Winter Tournament i Oslo.

I turneringen deltar också kontraktslösa spelare från Norge, Finland och Irland. På plats för att följa matcherna finns mängder av scouter och sportchefer som vill passa på att fynda så här i januarifönstret. Det svenska laget kommer för övrigt att coachas av Roland Nilsson och spelar mot Norge i grundomgången. Därefter väntar ”final” eller ”match om tredje pris” mot Finland eller Irland.

En intressant spelare med viss ÖSK-koppling kommer också att delta i turneringen för det finska laget. Landslagsmeriterade Mika Ojala var, som ni kanske kommer ihåg, ryktenas man efter en succésäsong i FC Inter 2011 och följdes bland annat av ÖSK.

– En duktig spelare som vi har varit och tittat på, sa ÖSK:s dåvarande sportchef Lennart Sjögren till NA den 22 november 2011.

I stället hamande Ojala så småningom i BK Häcken inför säsongen 2013 men har nu brutit kontraktet efter bara en säsong.

– Mika kom till mig och bad att få bryta kontraktet. Han är inte nöjd med vad han presterat här och han känner att han behöver röra sig vidare för att få speltid och fortsätta utvecklas, sa Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida i början av november.

Vid sin sida i jakten på nytt kontrakt kommer Ojala dessutom att ha Roope Riski. Äldre bror till mittfältaren Riku Riski som lånades in till ÖSK under hösten 2011.

Hela den svenska truppen hittar du här (extern länk)!