Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så stor andel av hushållen i Örebro län har bredband via fiber: "Utbyggnadstakten är stabil"

81 procent av hushållen i Örebro kommun har tillgång till bredband via fiber. Örebro hamnar därmed på plats 22 i bredbandsrankingen från Svenska stadsnätsföreningen.

Annons

Ökningen från året innan är en blygsamma procentenhet.

"Utbyggnadstakten av fiber är stabil i Sverige som helhet, men fortfarande saknar cirka 19 procent av invånarna i Örebro tillgång till snabbt bredband. De riskerar att hamna i ett digitalt utanförskap när välfärden digitaliseras, vilket gör det viktigare än någonsin att nå bredbandsmålen. Men diskussionen om vårt fibernät får inte bara fokusera på utbyggnadstakt utan behöver också handla om öppenhet och robusthet", säger Mikael Ek, vd för Svenska Stadsnätsföreningen, i ett pressmeddelande.

Rankingen toppas för andra året i rad av Sundbyberg, där 97 procent av hushållen har uppkoppling via fiber. På andra sidan av rankingen återfinns Hörby, där 18 procent av hushållen har fiberbredbandsuppkoppling.

Så här placerar sig Örebro läns kommuner i rankingen: