Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så tjänar ÖSK på Gents framgång

Belgiska Gent är klart för gruppspel i Europa league. Det tackar allsvenska ÖSK för, som kommer att tjäna några hundratusen kronor på kuppen.

ÖSK sålde i somras målvakten Jacob Rinne till Gent, och "Jacke" har tagit hand om positionen som förstemålvakt hos belgarna.

Rinne vaktade målet i tre av fyra kvalmatcher, där Gent slog ut först rumänska Viitoral Constant, gamle superstjärnans George Hagis klubb, med totalt 5-0. Gent vann redan första mötet med just 5-0, och lät Rinne vila i returen.

Sedan fick makedoniska Shkendija respass, totalt 6-1, vilket betyder att Gent nu är bland de 16 kvarvarande i turneringen i en grupp med Shaktar Donetsk, Urkaina, turkiska Konyaspor och portugisiska Braga. Gent inleder mot Braga på bortaplan.

Enligt uppgift till NA löser avancemanget ut en bonusklausul i uppgörelsen mellan ÖSK och Gent om Jacob Rinne, som ligger någonstans runt en halv miljon kronor.

- Jag kan inte kommentera någonting om det. Det finns sekretessklausuler i alla såna här uppgörelser, så jag kan varken bekräfta eller dementera någonting, förklarar ÖSK:s vd Simon Åström.