Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så undviker du köerna på Behrn arena

Publikfest avslutar allsvenskan. Det här gäller för besökarna på Behrn arena.

Upp emot 12 000 åskådare förväntas se säsongens sista hemmamatch. Många från Stockholm ska följa gulddramat på plats.

Arenan öppnar insläppen klockan 11.45.

– Kom i så god tid som möjligt. Inte sista kvarten då hinner inte vår personal med, uppmanar ÖSK:s vd Simon Åström.

Det som tar tid är all visitering en bit utanför entréerna. Cirka 100 extrapersonal är inkallad jämfört med en mindre publikdragande match.

– Vi har valt att göra den satsningen för att få till ett så bra flöde som möjligt, säger Gabriel Åbom, evenemangsansvarig.

Flera insläpp och fler handscannrar än normalt finns på plats. Detta är en lärdom efter matchen mot Djurgården i somras då det uppstod flaskhalsar.

– Ingen som kommit fram ska tvingas iväg till en ny kö. Men det bästa är om alla väljer rätt entré från början, säger Åbom.

Hela östra kortsidan

är vikt för AIK-anhängare. Den södra långsidan kommer också att domineras av dem, men det är ändå uppblandat med örebroare. Den kommer att vara avspärrad från västra kortsidan (ÖSK-anhängarnas). Örebropubliken sitter på norra långsidan eller står på västra kortsidan och allt insläpp sker från hörnet mot Rudbecksgatan.

Efter slutsignalen väntar prisceremoni för AIK – oavsett resultat eftersom laget kommer att sluta sämst trea i årets allsvenska.

Och de ÖSK-spelare som inte får förlängt kontrakt kommer också att avtackas framför huvudläktaren.