Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så utreder polisen dödsolyckan på Hjälmarrakan – "Uppmärksammade inte detta"

En mc-förare i 25-årsåldern omkom i samband med en trafikolycka under måndagskvällen. På tisdagen besökte polisens utredare platsen för den tragiska olyckan, Hjälmarrakan.
– Det finns ingen misstanke om brott, säger Håkan Rydstrand, handläggare på trafikroteln vid Örebropolisen.

Polisen har kunnat slå fast att det var en omkörningssituation som föregick olyckan strax före klockan 18 på måndagen.

– Vi har talat med vittnen som styrker att det handlar om en omkörningsolycka. Motorcyklisten ska ha påbörjat omkörning av flera personbilar – längst fram låg en bil som svängde vänster mot en liten grusväg som leder ned till naturreservatet. Mc-föraren uppmärksammade inte detta utan körde in i sidan på den bilen, säger Håkan Rydstrand.

På tisdagsförmiddagen åkte polisens utredare till olycksplatsen.

– Vi har bara lokaliserat platsen för att bilda oss en uppfattning om hur det ser ut. I morgon onsdag planerar man att genomföra en teknisk undersökning där.

Det vi vet är att hastighetsbegränsningen går över till 80 km/h strax före olycksplatsen.

Har ni någon uppfattning om hastigheten varit hög vid olyckstillfället?

– Det är sådant som den tekniska utredningen tillsammans med vittnesförhör kan ge svar på. Man kan titta efter däcksspår etcetera. Det vi vet är att hastighetsbegränsningen går över till 80 km/h strax före olycksplatsen.

Finns det någon misstanke om brott?

– Nej, det gör det inte. Den bilist som svängde vänster ska inte ha gjort något fel, vad vi kunnat se, säger Håkan Rydstrand.

Läs också:

Man avled efter svår mc-olycka på Hjälmarvägen