Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill de fräscha upp Olaigatan

Mer ljus, växtlighet och vatten. Det är vad esteteleverna i årskurs ett på Karolinska skolan vill ha på Olaigatan. I dag presenterar de sin vision.

Annons
Esteteleverna i årskurs ett på Karolinska skolan har presenterat hur de vill förändra Olaigatan.

Projektet har pågått under två månader och har namnet ”Vision Olaigatan”. Eleverna har jobbat i fyra grupper. Dessa grupper är arkitekturgrupp, landskapsarkitektgrupp, belysningsgrupp och konstnärsgrupp.

Tillsammans har de jobbat fram skisser och en modell på hur de vill att framtiden Olaigatan ska se ut. Projektet är en del av Art Kod-projektet vars projektägare är Konstfrämjandet, Kulturhuset och ABF

– Olaigatan är en otroligt bortglömd del och som många upplever som tråkig. Eleverna har fått i uppgift att besiktiga den här biten och komma med förslag och en vision på vad de skulle vilja göra om de fick göra om gatan, säger Kicki Hendahl, projektledare.

Tillsammans kom de fram till att de vill få in mer ljus, växtlighet och vatten.

– Bland annat finns det jättefina förslaget på kombinerad lyktstolpe med vattendroppar med färgat ledljus och prisma som gör att dropparna får olika färg, säger Kicki.

Visionen kommer att presenteras närmare i kväll på evenemanget Snacka stad.

– Det är mitt uppdrag att gå in i det här och tolka det som en idéskiss som skulle kunna genomföras, säger konstnären Stefan Rydéen som hjälpt eleverna under projektets gång.

Annons