Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säg nej till skräckschemat i Laxå

Politiker i Laxå kommun ska snart rösta om våra scheman och arbetstider efter ett förslag som tagits fram, ett besparingsförslag eftersom kommunen har svårt att hålla sig inom sin budgetram. Detta besparingsförslag kan då för oss i praktiken innebära att vi ska jobba varannan helg, förlänga våra kvällspass en timme, korta ner nattpassen en timme så nattpersonalen måste ta extra pass för att få ihop sin arbetstid. Vi ska också arbeta med hälsosamma scheman.

Hur går det ihop sig? Finns det någon som tror att det är hälsosamt att jobba varannan helg? Har någon tänkt på hur detta kommer påverka oss, våra familjer, vår psykiska och fysiska hälsa?

Inte en enda gång har vi fått frågan om vad vi tycker om detta? Och ingen har frågat våra familjer som kanske redan nu tycker det är jobbigt att vi är borta två av sex helger. När ska vi hinna få den återhämtning som denna schemaläggning utlovar och som krävs för att vi ska orka ta hand om våra gamla i kommunen?

Är de inte värda mer?

Är inte vi värda mer?

”Undersköterska Laxå kommun”

Laxå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel