Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sågar motståndaren efter katastrofkraschen

Fredagsförmiddagens GP2-lopp i Monaco tog slut redan i första svängen för Marcus Ericsson. Kumlakillen föll offer i en masskrasch direkt efter start. Efteråt sågade han den vållande föraren.

Annons

Det var en riktigt usel start av Johnny Cecotto som var orsaken till en brutal masskrasch direkt i första sväng på den klassiska stadsbanan i Monaco.

Cecotto, som startade i pole position, blev stressad efter att ha kommit iväg dåligt och bromsade alldeles för sent in i första böj, körde rakt in i säkerhetsbarriären och bakom honom hade bilarna ingenstans att ta vägen. Totalt tolv bilar fick stopp, bland dem Marcus Ericsson som först blev instängd och sedan överkörd.

– Det är Cecotto som orsakar en krasch igen. Någon gång måste domarna ta tag i hans körning, rasade Marcus i Viasat Motors intervju.

Den formel 1-jagande Kumlakillen startade som elva, hann uppfatta kraschen och bromsa in – men blev påkörd bakifrån av fransmannen Tom Dillmann.

– Från min position fick jag en bra start, sedan försökte jag bromsa upp när jag såg kraschen. Men det kom bilar bakifrån och körde på mig. Jag vet inte vad jag hade kunnat göra annorlunda där … Det blev en väldigt kraftig skada både bak och fram på bilen, säger Marcus.

Racet startade om vid tolvtiden med bilarna som undkom smällen utan allvarligare skador. Däremot inte Marcus, vars Dams-bil blev alldeles för svårt skadad för att kunna repareras så snabbt.

Sam Bird, som även han blev påkörd vid kraschen, tog hem racet efter att ha fått en ny bakvinge monterad.

Läs mycket mer om Ericssons nya bedrövelse i lördagens NA, papperstidningen!