Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Säger Alonso ett negativt ord är Marcus död"

Rådgivaren Eje Elgh varnar Marcus Ericsson för att hamna i onåd hos de etablerade världsstjärnorna i formel 1.

Annons

- Säger Alonso ett negativt ord om honom så är Marcus död, säger Elgh.

På måndagen träffade Marcus Ericsson svensk media på en presskonferens på Royal viking hotel i Stockholm.

Marcus berättade att han efter beskedet om att han blivit Sveriges förste F1-förare på 23 år tränat stenhårt med Caterhamstallet och sin personlige tränare Alexander Elgh. Mycket kondition och nackträning för att klara av de enorma G-krafter som det innebär att köra i F1.

- Det går inte att njuta för mycket av att bara ha kommit in i formel 1. Det är nu det hårda jobbet börjar. Om jag sitter ner och tycker att allt är bra kommer jag förmodligen att åka ur F1 lika snabbt, säger Marcus till Svt Sport.

Rådgivaren Eje Elgh, som följt F1-cirkusen på nära håll i många år som expertkommentator i tv, säger att hans största uppgift blir att överbrygga alla svårigheter som det innebär att komma in i F1-cirkusen. Framför allt när det gäller det psykologiska spelet utanför banan.

- Förare som Alonso, Räikkönen och Button har så mycket makt. Säger Alonso ett negativt ord om honom så är Marcus död. En sån som Marcus är en fullständig nolla och så fort han gör ett fel vet hela världen om det. Så han har jättemycket att lära, säger Eje Elgh till Svt Sport.

Elgh tonar ned förväntningarna inför premiären i Melbourne den 16 mars.

- Han kommer att vara en fullständig nykomling i Melbourne och F1 är ingen lekstuga. Där är det på allvar.

Om förväntningarna sett över hela säsongen säger Elgh:

- Tar stallet med Marcus en poäng är det en sån supersensation. Ingen förstår hur stort det är.