Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sahlins valskola polisanmäld

Socialdemokraterna, med Mona Sahlin i spetsen, höll valskola i Vivalla. Nu har valskolan polisanmälts för valfusk.

Annons

En privatperson har gjort anmälan som kom in till polisen vid 15-tiden på torsdagen. Det som anmälaren vänder sig mot är en röstskola i Vivalla förra onsdagen som hölls av Socialdemokraterna.

– Anmälan är inte färdigbehandlad och har ännu inte fått någon rubricering. Jag törs inte ge mig på någon bedömning, säger Örebropolisens presstalesman Torbjörn Carlson.

Han kan heller inte säga om det är en speciell person eller partiet som blivit anmält. Andreas Svahn, ombudsman på Socialdemokraterna i Örebro, förstår inte varför partiet blivit anmält.

– Om vi annonserar och bjuder in till en röstskola med oss som avsändare är det väldigt tydligt. Kommer det upp politiska diskussioner är det är klart att vi berättar om vår politik, man kan inte ställa krav på politisk neutralitet från oss, säger han.

Men han verkar inte orolig för några rättsliga konsekvenser.

– Som jag har förstått det efter kontakt med polisen bedömer man att man inte gör något åt det. Det jag oroar mig för är att det ska leda till att färre väljer att rösta och engagera sig politiskt. Om det visar sig att det är någon av våra politiska motståndare som gjort anmälan finns det ett samband som säger att man inte är intresserad av att höja valdeltagandet.

Annons