Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sahrblom hoppar avFormens hus styrelse

Lena Sahrblom hoppar av som ordförande i styrelsen för Stiftelsen Formens hus med omedelbar verkan. Olika viljor bland de inblandade är en orsak.

Oklarheter har uppstått i turerna kring Formens hus vilket också lett till att Lena Sahrblom,

tillika kommunchef i Hällefors, väljer att stiga åt sidan och lämna uppdraget i stiftelsen.

– Jag är kommunens representant i styrelsen och måste ta aktivt ansvar.

Gjort en analys

Sahrblom har gjort en analys av läget när det gäller Formens hus, dess ekonomi och lagt fram konkreta lösningar.

– Nu förstår jag att det finns förslag på andra lösningar som drivs av andra. Jag har full förståelse för att mina förslag kan tas emot på olika sätt och att man kan jobba olika. Men då uppfattar jag också att det blir omöjligt att sitta kvar som ordförande.

Sahrblom känner att får hon ansvar vill hon ha det fullt ut. Så upplever hon inte situationen nu.

– Indirekt jobbar jag med kommunala medel. Det är extremt viktigt att jag kan ställas till svars för mitt uppdrag och hur jag utför det.

Kultur som måste ändras

Lena Sahrblom talar om en kultur som funnits tidigare som också är orsaken till nuläget, en kultur som hon anser måste ändras. Förslagen till andra lösningar anser hon tillhör den gamla kulturen. Mer än så utvecklar hon inte resonemanget.

Att det finns otydligheter förvånar inte Sahrblom, men under de premisserna kan hon inte jobba vidare i stiftelsen.

– Det är alltid svårt när många intressenter är inblandade. Det är möjligt att frågorna hade behövts diskuterats och förankrats tidigare. Själv har jag inte varit med från början, men har försökt hitta konstruktiva lösningar. Jag är tjänsteman och jobbar på kommunens uppdrag.

Stiftelsens vice ordförande Johan Huldt tar över tills kommunfullmäktige väljer ny stiftelseordförande den 16 februari.