Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkerheten i fara när Arbetsförmedlingen förändras

Annons

Som tidigare arbetsförmedlare och i dag medarbetare på Örebro kommuns arbetsmarknadsenhet förvånas jag över att det inte larmas i princip någonting om de brister i både rättsäkerhet och åtgärder/service för medborgare som den organisationsförändring som Arbetsförmedlingen just nu genomgår leder till.

Den otroliga hastighet med vilket detta sker beror på Kristdemokraternas och Moderaternas budget även om tankarna på att reformera Arbetsförmedlingen funnits hos politiker under en längre tid.

Förändring är ur ett historiskt perspektiv –  hur man än vänder och vrider på det – enorm och hastigheten med vilken det sker (och därmed den totala bristen på eftertanke) är helt och hållet oansvarig och riskerar att drabba många medborgare, framförallt de svagaste, mycket hårt.

Det är helt absurt. Det finns ingen plan på kort sikt gällande på vem Arbetsförmedlingens tidigare ansvar i dagsläget eller under den närmaste tiden ska vila.

Planerna på lång sikt har dessutom svagt vetenskapligt stöd. Att privatisera och lägga ut en stor del av Arbetsförmedlingens tidigare viktiga uppgift – inte bara på arbetsmarknaden utan även gällande samhället i stort (vi pratar om ett omfattande arbete med att till exempel hjälpa människor med funktionsvariationer) – är närmast att betrakta som en i ideologisk mening fundamentalistiskt driven idé.

Detta är inte heller någonting som kan missförstås eller någonting som man verkar vilja dölja.

”Johnnie”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons