Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samarbete på Demokratitorget

På måndagen invigdes Demokratitorget i centrala Hallsberg. Samtliga partier kommer finnas på plats i de blockgemensamma valstugorna fram till valet.

Annons

Istället för varsin valstuga har de politiska partierna i kommunen valt att samarbeta inom blocken. Bergsparken rymmer numera två stugor där Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet valspurtar i den ena änden och Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna i den andra.

OmdöptTorget är nu tillfälligt omdöpt till Demokratitorget.

–Det är ett sätt att manifestera att man kan samarbeta och att vi alla tror på demokrati. Det är viktigt att visa att en valrörelse kan ske på det här sättet, sa kommunstyrelsens ordförande, Thomas Doxryd (S).

Att samarbeta och samsas om utrymmet har fungerat förr, bland annat inför EU-parlamentsvalet förra året.

–Vi upplevde att hallsbergarna tyckte att det var ett trevligt och det ska vi värna om.

–Det känns bra att vi kan göra det här tillsammans, istället för att alla står för sig själva i sju separata stugor, tyckte Tomas Hagenfors (KD).

Bemanning varje dag

De två valstugorna kommer att vara bemannade varje dag fram till valet. Samtliga partier kommer dock inte att vara representerade hela tiden, men den skriftliga informationen finns alltid tillgänglig och samarbetspartiernas företrädare kan svara på en del frågor.

–Demokratitorget handlar om att människor kan komma hit och prata med oss politiker och få svar på sina frågor. Det är också ett sätt för oss att på ett bra sätt kunna lyssna på folk, påverka dem och förhoppningsvis bli påverkade själva, sa Peter Kjellman (MP).