Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhall går moten ljus framtid

Samhall i Ljusnarsberg ser ljust på framtiden. Med allt fler kunder hoppas de kunna rekrytera mer personal till verksamheten.

Annons

Nyligen berättade NA att Samhall i Ljusnarsberg tecknat avtal med kommunen om att ta över delar av hemtjänstens uppdrag – leverera matlådorna och ta hand om tvätten. Ett ettårigt projekt där tanken är att avlasta hemtjänsten så att de kan fokusera på övriga delar av verksamheten.

– Det är ett uppsving för verksamheten. Viktiga arbetstillfällen för kommunen, säger arbetsområdeschefen Maritha Lundström.

Samhall har som de flesta andra företag känt av lågkonjunkturen. Botten nåddes i mars i år. Sedan dess har det bara gått uppåt. I början av sommaren tecknade de exempelvis ett avtal med Kopparbergs bryggeri om att arbeta med förpackningar åt dem.

– Vi tror på en bra tillväxt över huvud taget, säger Lundström.

I dagsläget arbetar trettiotalet personer vid Samhall i Ljusnarsberg med allt från förpackning och tillverkning till uppdrag inom tjänstesektorn. Ambitionen är att bli fler.

– Vi är bra på att se till hela människan och att ta tillvara på var och ens förmåga, säger Lundström.

Jobben vid Samhall är eftertraktade och det finns alltid personer i kö. Det går dock inte att söka direkt till Samhall, utan alla tjänster förmedlas via arbetsförmedlingen.

– Många tror också att vi dumpar priserna på våra tjänster, men vi konkurerar på precis samma villkor som andra företag, säger affärskoordinatorn Annelie Lindh.

Omsättningen på personal är ganska stor och ska så vara. Tanken är de som arbetar vid Samhall ska kunna komma ut i ”vanliga” arbeten genom anställning hos ett företag.

– Vi är nog en av få aktörer som kan säga att det är roligt när personalen lämnar oss för anställning hos en annan arbetsgivare, säger Stefan Parviainen, personalledare på verkstaden.

Läs mer i torsdagens NA.

Annons