Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samlade in 10 000 till musikhjälpen – genom att spela datorspel

 
Vi bryr oss
Visa alla artiklar

Flera Youtube- och Instagramprofiler enas för att sända en dygnet runt-livesändning under en vecka. En av dem är örebroaren Fredrik Idestål, ”Figgehn”.

– Det är egentligen ett ganska stort projekt som börjar samtidigt som Musikhjälpen, säger Fredrik Idestål.

Det är United Screens, Nordens största Youtube-nätverk, som sänder den sju dagar långa livesändningen Videohjälpen, som går parallellt med Musikhjälpen. Fredrik Idestål är en av de som kommer att medverka i Videohjälpen och han tjuvstartade redan i helgen.– Jag började förra helgen med att streama datorspel och uppmuntra folk att skänka pengar till Videohjälpens digitala bössa. Då fick jag ihop 10 000 till Musikhjälpen. Det blev 20 timmar totalt, fyra timmar på fredagen och 16 timmar i sträck på lördagen, säger Fredrik Idestål och skrattar lite.

Videohjälpen är en insamling till förmån för Musikhjälpen med en digital insamlingsbössa med samma namn.

– Jag personligen kommer att streama fyra timmar om under Musikhjälpen-veckan, säger Fredrik Idestål.

Han berättar att han lever på sin Youtube-kanal och sitt datorspelande. Varje år gör han ett projekt till välgörenhet, i fjol var det Barncancerfonden och i år är det Musikhjälpen.