Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samuelsson fick inte bli back

Peter Samuelsson fick äntligen göra allsvensk debut.
Och det var bara sekunder från att han gjorde det som mittback.
– Det blev lite struligt, säger ÖSK-centern.

Det dröjde till den fjärde omgången innan Peter Samuelsson från Degerfors fick göra allsvensk debut i allsvenskan. Tanken var att han skulle komma in och nicka undan Blåvitts långbollar i jakten på en sen kvittering. Men samtidigt som Peter Samuelsson stod klar för inhopp kvitterade IFK Göteborg till 2-2 med fyra minuter kvar.

Samuelsson kom ändå in, men inte på de villkor som först var bestämda.

– Det blev lite struligt där på slutet när jag skulle byta med William Atashkadeh och gå ner mellan Magnus Wikström och Patrik Haginge, men när Göteborg gjorde mål tog vi ut Grahn i stället och då blev det lite annat positionsmässigt för min del, men jag tycker ändå att det gick bra, säger han.

Nöjd, men ändå inte

ÖSK var bara fyra minuter från den andra raka vinsten på två år mot Blåvitt på Gamla Ullevi.

– En poäng borta mot Göteborg var bra, men ändå inte på det sättet som den kom på. Vi ledde matchen och sedan fick de ett mål i slutet. Det var synd. Det känns lite tungt efteråt, även om en poäng på förhand kanske hade känts bra, säger Peter Samuelsson, med bomull i näsan.

– Äh, det är ingen fara. Lite näsblod bara.

Även Degerforskompisen Emil Berger såg inte helt frisk ut efter matchen, haltade med en lindad vad. Men även där var det bara en mindre smäll och inget allvarligt.

– En vadkaka, säger Berger.