Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samuelsson lämnar ÖSK – klar för Degerfors

Peter Samuelsson lämnar Örebro SK. Anfallaren bryter kontraktet och går tillbaka till Degerfors IF.

(Uppdaterad version).– Vi har värderat att konkurrensen i vår allsvenska trupp blir för stor. Därför har vi nått en uppgörelse med Degerfors och Peter Samuelsson där alla tre parter är nöjda, säger Magnus Sköldmark, tillförordnad sportchef i ÖSK.

Betalar Degerfors för övergången?– Ja, vi har fått en summa. Men den är naturligtvis mindre än den vi betalade när Peter Samuelsson kom till oss för två år sedan. Det är ändå rimligt eftersom han inte fått många minuter speltid hos oss på slutet.

– Vi önskar honom ändå lycka till. Det är en härlig kille som bidragit med härlig energi i vår grupp.

Peter Samuelsson säger själv så här till ÖSK:s webbplats:

– Det här är det jag velat under en tid, att få komma hem och satsa på Degerfors igen. Det blev en tung höst, med ganska lite speltid. Samtidigt känns det oerhört tungt att lämna ÖSK, det är fantastiskt gäng här nere och grabbarna i laget har blivit som en familj till mig.

Degerfors hemsida uppger att Samuelsson skrivit på ett tvåårsavtal med klubben, där han från den 1 januari dessutom kommer att tillträda en tjänst som säljare.

Samuelsson, som är degerforsare, kom till ÖSK från Degerfors inför säsongen 2011 och skrev då på ett treårskontrakt som han nu väljer att bryta.

Tiden i ÖSK har varit tung för den 32-årige anfallaren. 2012 blev det bara tre allsvenska matcher från start under Sixten Boström innan han på hösten blev utlånad till Dif. Och 2013 fick han nöja sig med åtta starter i superettan.

Men hemma i Degerfors har Samuelsson alltid levererat. Under sina senaste 3,5 säsonger i klubben har han gjort 58 mål på 93 matcher.

Läs mer i lördagens NA, papperstidningen, eller köp den här nedan som digital e-tidning!