Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samuelsson till USÖ

Sjukstugan ÖSK växer. Anfallaren Peter Samuelsson tvingades till röntgen på USÖ efter slutsignalen mot Syrianska.

– En kraftig stukning, men inget är brutet, meddelar han sent på söndagskvällen.

Inte nog med en smärtsam förlust. Anfallaren Peter Samuelsson haltade av planen efter drygt 70 minuters spel och fick ett stort tryckförband över sin vänstra vrist. Han trampade snett efter att ha försökt sig på ett skott.

– Jag landade helt fel, på spetsen av foten som vek sig under hela min tyngd. Det gjorde fruktansvärt ont. Det fanns inte en chans att fortsätta.

Inget benbrottFör att utesluta en allvarlig skada fördes han också till USÖ där vristen röntgades. Men det gav i alla fall ett lugnande besked. Inget benbrott.

– En kraftig stukning. Dessutom visade det sig att min vänstra vrist fått smällar tidigare som gör den lite svagare. Det blir nog några veckors uppbyggnadsträning. Trist när jag känner att jag börjat spela mig in i laget. Men det är bara att ta nya tag, säger Peter Samuelsson.

Fick bra lägeRedan i matchens tredje minut hade han annars chansen att ge ÖSK en drömstart. Patrik Haginge drev bollen mot kortlinjen och slog en passning in mot mitten som gick under en försvarares fot och fram till en fristående Peter Samuelsson. Avslutet blev dock inte det bästa.

– Jag blev helt chockad av att bollen nådde fram till mig. Den kom så snabbt, jag hann inte tänka. Det vara bara att försöka styra bollen på mål i det läget, säger han.

Stora delar av matchen präglades av kamp och få lyckade passningskombinationer.

– Det var en viktig match för båda lagen. Då blir det så, mycket spel på chans samtidigt som alla är lite slitna efter ett tätt matchprogram på slutet. Vi försöker så gott vi kan men kommer inte upp i den nivå som behövs. Alla skador ställer också till det för oss. Men hade vi bara fått dit 1–0 så hade matchbilden blivit en helt annan, säger han.

Astvald på läktarenFörutom Peter Samuelsson kommer Armend Alimi att missa våravslutningen borta mot Gefle på onsdag på grund av skada. Lägg därtill att Valdet Rama och Patrik Haginge drog på sig sin tredje varning och är avstängda.

Det öppnar för spelare som mot Syrianska var förpassade till läktaren. Marcus Astvald var en som saknades i söndagens trupp.

– Jag vet inte varför eftersom jag inte fått någon förklaring. Det är klart jag är mycket besviken men det är Sixten som bestämmer, säger han.