Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandqvist: "Helt vanlig match"

I Örebro är det många som vill glömma den allsvenska vårpremiären mot Åtvidaberg. ÖSK-målvakten Jonas Sandqvist inget undantag.
– Det finns ingen anledning att älta den, säger han inför fredagkvällens returmöte på bortaplan.

I april gjorde nyförvärvet Jonas Sandqvist debut i ÖSK-målet i premiären mot Åtvidaberg. Efter första halvlek hade han släppt fyra bollar bakom sig i en match som hemmalaget till slut förlorade med 4–3. Matchen fick stora följder för både laget och enskilda spelare. Jonas Sandqvist petades exempelvis till nästa match.

I kväll ställs han åter mot Åtvidabergs målglada anfallare.

– Men det är en helt vanlig match. Det som hände i våras är gammal skåpmat och inget som påverkar mig nu, säger han.

Hur har du bearbetat den smäll ni fick i vårpremiären?– Inte alls. Varje match är unik. Och detsamma gäller om vi hade vunnit med 5–0, nu är det nya förutsättningar som gäller och jag är inte sugen på att prata om det som varit.

Uttalad förstemålvaktSedan Peo Ljung tog över som tränare har Jonas Sandqvist blivit uttalad förstemålvakt och stått de fyra matcher som spelats efter EM-uppehållet. Det lär han göra mot Åtvidaberg också, särskilt som Tomer Chencinski drabbats av besvär med en inflammerad tå.

– Jag känner tränarens förtroende och hoppas att formen bara blir bättre och bättre. Det har varit skönt att vinna några matcher. Vi är helt klart på gång, säger Jonas Sandqvist.

Är det extra viktigt att känna förtroendet som målvakt?– Ja, det är oerhört viktigt. Vår situation längst bak är väldigt speciell. Jag känner stort stöd nu.

Hur har laget påverkats av förlusterna i dubbelmötet med Häcken?– Inte särskilt mycket. Vi gjorde bra insatser i båda matcherna, särskilt den andra kunde ha slutat hur som helst. Så länge man känner att man är med och kämpar om poängen så kommer det fler framöver. Jag är helt övertygad om att vi kommer att plocka en hel del.

– Det är stor skillnad på stämningen i truppen jämfört med i våras. Alla tror på det här, det finns inga hängande huvuden. Jag kan lova dig att det är ett helt annat ÖSK.

– Vi går för vinst mot Åtvidaberg.

Ska vi räkna med samma målfest?– Nej, det tror jag inte. Det var en ganska extrem match senast. Men bara vi vinner så får det bli hur många mål som helst.