Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandqvist på väg hem

Förre ÖSK-målvakten Jonas Sandqvist är nära att hitta ny klubb i Sverige.

Jonas Sandqvist, som konkurrerade med Tomer Chencinski om platsen som förstamålvakt i ÖSK under säsongen 2012, är på väg hem igen. 33-åringen har spelat för isländska Keflavík under 2014 och gjorde där 19 matcher från start.

Numera bor han i Norge med sin flickvän och letar ny klubb. Närmast till hands ligger en flytt till Landskrona Bois, klubben där han fick sitt genombrott på seniornivå.

– Visst skulle jag kunna tänka mig det. Jag känner väl till Bois och det hade varit kul att hjälpa laget tillbaka till svensk elitfotboll. Men det är en hel del som ska klaffa också för att det ska bli verklighet, säger han till klubbens officiella hemsida.

Landskrona har åkt ner till division 1 och Sandqvist letar också efter en lösning i Norge.

– Men det är inte helt omöjligt för oss att flytta till Sverige och Skåne. Jag får kanske flytta själv först i så fall. Får jag ett erbjudande här hemma i Norge, så väger det förstås tungt. Men jag stänger inga dörrar, skulle gärna vilja spela i Bois igen, säger Sandqvist till hemsidan.

Jonas Sandqvist värvades till ÖSK som John Alvbåges ersättare när den sistnämnde skev på för IFK Göteborg. Han startade 16 matcher när ÖSK åkte ur allsvenskan 2012.