Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandström åtta i Nürburgrings 24-timmars

Hagelstormar, kraftigt regn och dimma. Nürburgrings 24-timmarslopp bjöd på svåra förhållanden.

– Jag gjorde helt klart ett av mina allra bästa 24-timmars, men det räckte inte ända fram den här gången, säger Edward Sandström, fjolårsvinnaren som nu blev åtta.

Redan under kvalet märktes det att fjolårets vinnarbil, en Audi R8 LMS, skulle få tuffare motstånd i form av nya GT3-bilar från Porsche, Mercedes och BMW. Trots det lyckades den rutinerade örebroaren Edward Sandström och övriga förare i WRT-teamet nå en tiondeplats i kvalet.

Sandström fick sedan ta starten på lördagseftermiddagen. En minst sagt spektakulär stint. Först bjöds det kraftigt regn som sedan övergick till hagelstorm. Den erkänt svåra banan blev okörbar med en lång rad avåkningar som följd. Redan efter 50 minuter blev tävlingsledningen tvungna att rödflagga loppet.

– Hagelstormen var bland det värsta jag varit med om, det var som att köra på is, med slicks. Att då dessutom behöva klättra upp för de kraftiga stigningarna runt banan var minst sagt utmanande, säger Sandström i ett pressmeddelande.

Loppet avbröts under dryga tre timmar och kunde köra igång igen först vid 20-tiden på lördagskvällen. WRT-teamets svarta Audi etablerade sig bland topp tio och det såg lovande ut för Sandström. Detta trots att två av hans teamkamrater måste räknas som relativt orutinerade när det gäller 24-timmars och Nürburgring.

– Jag tycker att vi gjorde det riktigt bra. Vi var bra med när det var riktigt blött och när det var riktigt torrt, vi hade problem att hitta fart när det var lite mitt emellan. Så det handlade egentligen om inställningar på bilen som vi kunde gjort bättre, i så fall hade vi varit med och slagits om en plats på pallen, säger Edward.

Att Sandström och hans teamkamrater Robin Frijns Stuart Leonard och Frederic Vervisch gjorde en bra insats råder det ingen tvekan om. Vid målgången 15.30 på söndagen korsade de linjen som åtta och bäst placerade Audi.

Sandström satte snabbaste varv i teamet, näst snabbaste varv av alla Audiförarana och hade drygt sex timmars körtid bakom ratten.