Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandström historisk – vann Nürburgrings 24-timmars

Edward Sandström är historisk. Som andre svensk gneom tiderna vann Örebroförare på söndagen Nürburgrings 24-timmarslopp.

Annons

16.00 på söndagseftermiddagen vinkades den schackrutiga flaggan för årets upplaga av en av motorsportens mest klassiska tävlingar – 24-timmarsloppet på Nürburgring som körts sedan 1970 och som ofta kallas för världens tuffaste långlopp.

För andra gången genom tiderna med en svensk som totalsegrare. 1993 var det Örnulf Wirdheim, pappa till Björn, som vann med tyska Porscheteamet Konrad Motorsport. Nu Örebroföraren Edward Sandström, 34, bakom ratten för belgiska teamet Audi Sport Team WRT.

Christopher Mies körde de sista 55 minuterna för teamet som var i ledning en stor del av dygnet på den legendomsusade banan. Efter 156 varv och nästan 396 mil styrde tysken bilen i mål 40 sekunder före BMW-teamet Team Marc VDS

I teamet ingick också Laurens Vanthoor och Nico Müller.

Sadnström har tidigare vunnit ett antal mindre 24-timmarslopp (Dubai 2011, Barcelona 2011 och Zolder 2012), fem STCC-race och skandinaviska mästerskapet i Porsche Carrera cup 2007.

Läs mer om segern i måndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!