Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandström imponerade – siktar på pallen

En bra helg för Edward Sandström. Örebroaren slutade bland de tio främsta i Adac GT Masters två gånger om. Nu siktar han på en pallplats på Nürburgring.

Annons

I helgen har Adac GT Masters avgjorts på klassiska Red Bull ring i Spielberg. Den österrikiska banan är känd för att passa Audiförare, likt örebroaren Edward Sandström, ganska illa i den aktuella tävlingen. Men den här gången lyckades både Sandström och stallet riktigt bra.

– Vi fick ändå till en bra bil. Men det var i stort sett omöjligt för oss att köra om. Det handlade om att försöka utnyttja misstag från andra förare och att försvara sig mot de som attackerade bakifrån, säger han i ett pressmeddelande.

På lördagen slutade Sandström, tillsammans med teamkollegan Daniel Dobitsch, på en åttondeplats. Bäst av samtliga Audibilar. De startade sedan från ruta nummer tio i söndagens race, och fick kämpa sig igenom ett tufft lopp. Duon placerade sig till sist som tia.

– Vi har jobbat ihop oss i teamet under säsongen med en ny bil och nya kollegor, vi blir snabbare och snabbare. Det här känns väldigt bra inför nästa race på Nürburgring, då ska vi upp på pallen.

Systerbilen, Team kfzteile 24 APR Motorsport, tog hem det avslutande racet och gav Audi en överraskande framgång.

Edward Sandström och Daniel Dobitsch ligger på elfte plats i den sammanlagda Adac GT Masters-serien.