Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandström körde upp sig på Monza

Racerföraren Edward Sandström från Örebro svarade för en rejäl uppkörning i helgen.

Annons

Från en 33:e startposition körde Sandström,  Edouardo Mortara och Gregory Guilvert in 24 placeringar i Blancpain Endurance Series på Monza, den europeiska racingserien för GT-bilar, under söndagen.

– Vi hittade inte rätt inställningar i kvalet, men ändrade lite inför racet och gjorde ett felfritt race, säger Edward Sandström i ett pressmeddelande.

Det krävdes en ordentlig arbetsinsats för att köra upp sig från 33:e startposition av 58 bilar. Grégory Guilvert körde kvalet, men då teamet inte hittat rätt inställningar på Sainteloc Racings Audi R8 LMS ultra var det svårt att göra något.

– Vi hade inte farten helt enkelt, och Monza är en väldigt snabb bana, säger Sandström.

Guilvert revanscherade sig dock direkt efter start och plockade placering efter placering.  Sandström körde andra stinten och höll farten uppe, och DTM-föraren Edoardo Mortara kunde sedan ta bilen i mål på en nionde plats.

– Vi körde jämnt alla tre och höll oss undan incidenter, men tyvärr räckte det inte längre än till nionde plats den här gången, säger Sandström.

Det var en del krascher och avåkningar under loppets sista timme, bland annat en McLaren som kraschade rejält och även slog ut en Bentley, vilket resulterade i en drygt tio minuter lång period med säkerhetsbilen på banan..

Nästa tävling i Blancpain Endurance Series avgörs på brittiska Silverstone den 23-24 maj.