Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandström nära pallen på Monza

Örebroaren Edward Sandströms WRT startade på 18:e startruta på Monza. Men imponerade och körde upp sig till fjärde plats.

Det var premiär i Blancpain Endurance Series. Och Edward Sandströms WRT fick starta från 18:e startruta, vilket gav teamet ett svårt utgångsläge. Men WRT skulle stå för en imponerande upphämtning, som inleddes av Christopher Mies på första stinten. Han avancerade från 18:e till 13:e plats.

Frank Stippler tog över andra stinten som körde upp till fjärde plats. Sandström tog över och var länge uppe på andra plats där det var nära att gå illa.

– Med så många bilar i startfältet blir det mycket gummirester på banan, det blir pick-up på däcken och sen fastnar gummit inne i hjulhusen. På 72:a varvet släppte en massa gummi från hjulhusen och det kändes som att jag fick punktering, styrningen försvann för ett ögonblick så jag var av banan lite, säger Sandström.

Sandström tappade till fjärde plats vilket också var hans placering när han passerade mållinjen. Han missade tredjeplatsen med 0,028 sekunder.

– Det är såklart surt att missa pallplatsen med så liten marginal, men jag är ändå nöjd med racet. Framför allt vill jag återigen berömma teamet, fantastiskt väl genomfört race både strategiskt och vid depåstoppen. Vi lyckades plocka många poäng på Monza som historiskt sett varit en svår bana för oss. Att köra upp sig från 18:e ruta till att avsluta racet i kamp om pallplats är riktigt bra i ett så stort startfält på en bana som sliter väldigt mycket på bilen