Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänkta premier ger ett tillskott på 8 miljoner

Nämndernas kostnader minskar med cirka 8 miljoner kronor för 2009 och 2010 tack vare sänkta försäkringspremier. Pengarna går in i kommunkassan med målet att visa ett positivt resultat för 2010.

De sänkta premierna för avtalsgruppförsäkringarna ger ett välkommet tillskott till kommunens ekonomi. Men nämnderna får inte behålla pengarna utan budgeten justeras så att de 8 miljonerna placeras i kommunens rörelsekapital. Anledningen till att inte nämnderna förstärks är att de ska fortsätta att hålla sig till de budgetramar som de tilldelats från början – en säkerhetsåtgärd för att tvingas fortsätta hålla hårt i nämndernas pengar.

– Skillnaden är att de annars skulle innebära en budgetförstärkning för nämnderna. De har ett uppdrag att hålla sig till budget, säger Thomas Doxryd (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi har en budget att hantera och vi har behov av en budget i balans. Vi får inte lura oss och lägga verksamheten på en för hög nivå, fortsätter han.

Läs mer i onsdagens NA.