Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sånnersta - Kumlas stadsnära utsikt över landsbygden är hotad

Min uppfattning är att Kumlas befolkning uppskattar småstadsidyllen där man med några minuters promenad är ute på landsbygden. Det vackra som gör det trevligt att bo här skall bytas mot ett stadsdelscentrum. Varför har den lokala änglamarken så lågt värde i politikens öga.

Det är skrämmande låg kännedom om att Sånnersta-fältet kommer att försvinna i förslaget. Skillnaden i information mot ett valår är enorm, denna översiktsplan är ju så viktig för oss. Varför så bråttom att klubba igenom ett förslag i denna tid av pandemi, reflektera istället över vad detta planbeslut kan innebära. Låt inte planförslaget obemärkt bara glida igenom och fastslås.

Sveriges lantbruk är i högsta grad samhällsviktiga företag. Det är en gigantisk yta som det nya planområdet lägger sordin på. Kumlas odlingsmark, -en lerjord av högsta kvalitet. Bygga på jordbruksmark är i grunden inte tillåtet. Vad en översiktsplan gör med en markering på den goda jorden är att ta bort ambitioner och mod att satsa på jordbruk för generationer.

Våra barn ska ärva den jord vi lämnar kvar. Lantbruk är inte bara en åkerlapp utan mer som tillhör den, ängar betesmark skogsbryn och skogen. Vi tränger oss allt närmare och hotar den artrika blandskogen. Allt hör ihop för en biologisk mångfald och ett möjligt lantbruk.Mycket märkligt om livsmedelsproduktion inte skulle ingå i en plan för framtiden.

Ge röst för kommande generationer och lämna din åsikt senast 5:e April.

”Andersson”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel