Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsa på cyklister istället för superbussar

Önskar det satsats mer på cykel än på ”superbussar” för mångmiljonbelopp som ändå ska stanna vid varje hållplats. Det hade varit bättre för den framtida hälsan om man lyckats få fler i busstråket till ett hälsosammare leverne med cykel och apostlahäst. Det skulle spara mångmiljonbelopp i vården. Och ge oss tillbaka bussarna som går närmare dörr till dörr.

Skulle hälsa på i Karlskoga. Åkte buss dit en vardag dag. Otäckt med så trånga körbanor när mellanrummet till fordonet bredvid är näst intill obefintligt. Väl i Karlskoga blir jag tagen på sängen när ingen buss gick under dagen för att ta mig vidare. Snopet! kan man minst sagt säga.

Har politikerna tänkt att vi som inte orkar cykla flera mil och inte äger bil ska stanna i våra lägenheter? Kan man tänka sig att även om jag bor i Örebro vill hälsa på vänner inom länet med buss? Jag har blivit fånge i min lägenhet. Vad är det för liv?

Har väl aldrig känt mig så fattig. Alla har inte bil eller ens körkort. Alla kan inte köra bil och vill inte köra bil. Varför ta bort bussarna för dem som behöver det allra mest?

”Vill oxå leva”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel