Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning på lekplatser

Kultur- och fritidsnämnden kommer att få mer pengar till att förbättra och eventuellt anlägga nya lekplatser i Lindesbergs kommun. Det står klart efter att kommunstyrelsen föreslagit en hel del ombudgeteringar av 2009 års investeringsanslag.

Annons

I budgeten för 2010 har avsatts 575 000 kronor till lekplatser. Om inte kommunfullmäktige har någon annan uppfattning kommer ytterligare 435 000 kronor att användas till de kommunala lekplatserna.

– Vi är mycket nöjda, säger socialdemokraten Irja Gustavsson, som föreslog att nästan en halv miljon ska användas till att utveckla lekplatserna.

Ajournering

Efter tio minuters ajournering hade allianspartierna ingenting att erinra mot oppositionens förslag. Nu kommer kultur- och fritidsnämnden börja arbeta med att ta fram en plan på hur lekplatserna kan förbättras.

Kommunstyrelsen föreslår också att 200 000 kronor används till att anlägga en rastplats och parkeringsficka vid södra infarten till Fellingsbro. Irja Gustavsson undrade om rastplatsprojektet är helt nytt.

– Nej, det är ett önskemål från Fellingsbro långt tillbaka, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Larsson (C). Listan på satsningar handlar om 20 procent nya projekt och 80 procent gamla.

Hans-Olof Hake (S) undrade om den tänkta rastplatsen ligger på kommunal mark. Om inte menar han att projektet är en uppgift för Vägverket.

– Oavsett vems marken är får vi inte förbigå Fellingsbrobornas intressen, säger Kurt Scharnke (C). Vi måste låta den lokala intressegruppen få säga sitt.