Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätt stopp för oljudet på nätterna i Örebro City!

Ofta och välbefogat har det klagats på de bilburna ljudmarodörer som stör vår nattsömn, men som mycket riktigt påpekas av sign. ”Lagom är bäst” den 16 maj, är detta beteende även dag- och kvällstid att betrakta som störande av husfrid och allmän ordning. Speciellt om man beaktar att det finns många med udda arbetstider, som får sin välbehövliga återhämtning störd av dessa meningslösa och groteskt höga oljud.

Något måste göras, men när jag i mars tillställde kommunen några förslag gällande mitt närområde, fick jag svaret att trafikbegränsande åtgärder motsägs av politiska intentioner. Dessutom har man den något uppgivna åsikten, att exempelvis förbudsskyltning skulle bli verkningslös, beroende på polisens begränsade förmåga att beivra de flagranta överträdelser man ser som sannolika. Detta anger således kommunen, som bidragande skäl till inställningen att problemet är en polisiär fråga.

Självklart kan jag inte vara tillfreds med det beklämmande budskapet, att såväl beslutsfattare som ordningsmakt är till den grad tandlösa att de saknar förmåga till det elementära beskydd, en skattebetalande medborgare kan anse sig ha rätt att komma i åtnjutande av.

Det är av läkarvetenskapen konstaterat att störd nattsömn i hög grad bidrar till såväl fysisk som mental ohälsa. Med detta som bakgrund överväger jag nu att polisanmäla kommun och polis, för att de genom underlåtenhet utsätter oss boende utefter de exponerade gatorna, för uppenbar risk att drabbas av försämrat hälsotillstånd

”Bosse Pe”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel