Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sax och klister viktiga verktyg på biblioteket

Det centrala med scrapbooking är att förvara sina minnen på ett bra och vackert sätt. Det berättade Lena Svedberg och Therese Magnusson när de lärde sportlovs-lediga att klippa och klistra – på lite högre nivå.

Det rådde full aktivitet på biblioteket i tisdags eftermiddag. Ett antal tjejer hade kommit för att scrappa, det vill säga göra en fin inramning till medhavda foton. Till sin hjälp hade de syrafritt papper, stansar, knappar och dekorationer av olika slag.

– Det är viktigt att använda syrafritt papper, för annars vittrar fotona sönder, förklarar Therese Magnusson.

Scrapbooking går ut på att bevara och framför allt dokumentera händelser i livet, så att det ska vara roligt att ta fram och titta på det. Därför lär de ut att alltid sätta rubrik och få med tidpunkten.

Vid ett bord sitter några tjejer som vet vad de gör. De har scrappat innan, och brukar ibland göra det tillsammans med kompisar.

– Det är roligare att spara sina foton så här än i ett vanligt album, säger Amanda Hofvander.