Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SBO köper fastighet av kommunen

Statens bostadsomvandling, SBO, köper fastighet av Ljusnarsbergs kommun och bygger om till seniorboende.

Det är del av fastigheten Nyrågen 6 på Kyrkvägen 11 i Ljusnarsberg som kommunen säljer till SBO. Priset är 1 krona. Fastigheten ska byggas om till seniorboende för kommunens räkning med stöd från SBO är tanken.

Det var i fjol som planeringen startade. I en genomgång inom Ljusnarsbergs fastighets AB av bolagets renoveringsbehov framkom det att den beräknade kostnaden uppgår till drygt 100 miljoner kronor.

Kontakt har tagits med SBO, ett statligt ägt bolag som bistår kommuner med problem på bostadsmarknaden. SBO har gett klartecken till att köpa Kyrkvägen 11 och i uppgörelsen ingår att bolaget finansierar om- och tillbyggnaden för att tillskapa ett seniorboende. Kommunen hyr därefter fastigheten av SBO för att hyra ut berörda lägenheter i andra hand till personer 65 år och äldre. Det rör sig om totalt 18 lägenheter.

Kommunalråd Ewa-Leena Johansson (S) är nöjd med uppgörelsen.

- Vi kan plocka bort lägenheter som är i mycket dåligt skick och halverar i princip det tomma lägenhetsbeståndet.

Kommunen har i dag 40 tomma lägenheter.

Enligt Ewa-Leena Johansson kommer representanter från SBO att delta vid kommande kommunstyrelsemöte den 22 maj.