Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schacket tas bort efter skadegörelse

Konstverket Livets schack är slaget i spillror och delarna har forslats bort från Cityhuset.
– Förstörelsen har egentligen inte med schacket att göra, det har synliggjort problem som är större än så, säger konstnären Lars Agger.

Naturligtvis är han förtvivlad. Lars Agger lät sätta upp konstverket cityhusets galleria för att det skulle vara något positivt och vackert för Hallsberg.

– Sen blir alltihop förstört av de här destruktiva krafterna. Det går inte att skydda sig mot dem. Man måste ta tag i problemen, möta dem som förstör.

Lars Agger är kritisk till att ansvariga låtit dem som förstör ”ta över” citygallerian på kvällarna och göra den till sin värld när butikerna har stängt. De har till och med eldat inne i huset.

– Det handlar om unga människor som ger uttryck för något, som inte mår bra. Kommunen har ju fält-assistenter, kanske kan man försöka etablera kontakt, säger han.

Läs mer i fredagens NA.

BARBRO ISAKSSON