Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schyman hade grillfest i Stadsparken

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Det var inte så mycket grilla en feminist som grilla med feminister när FI hade homeparty i Stadsparken i Örebro.Mer än 150 människor hade kommit för att höra partiledaren Gudrun Schyman hålla en lektion i feminism.

- Våra homepartyn har vuxit ur vardagsrummen, förklarar Gudrun Schyman och berättar att hon i dag har haft närmare 280 homepartyn det senaste året.

De mer än 150 människorna på bänkarna framför scenen i Stadsparken applåderar och så drar en nästan en timme lång lektion i socioekonomiska förhållanden, om demokratins utveckling, om Miljöpartiets inträde i riksdagen, om Sverigedemokraternas bakgrund och syften och framför allt om varför feminismen behövs i de svenska demokratiska rummen.

- Feministiskt initiativ behövs för att vitalisera politiken och för att stärka arbetet för de mänskliga rättigheterna.

Efter Gudrun Schymans tal blir det fotografering, tårtätning och så grillas de vegetariska grillspetten på de ihoplånade grillarna.

- Jag är så glad över att det inte regnade, säger Karolina Björk, FI:s första namn på listan till kommunfullmäktige i Örebro och andra namn på listan till landstinget.

Lite senare stod hon och de andra lokala FI-representanterna på scenen för att presentera sig.

Vad gör du för att öka jämställdheten? Svara genom att kommentera den här artikeln!