Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD fick 35,4 procent i Ställdalen

 
Val 2014
Visa alla artiklar

SD fick 10,3 procent av rösterna i Örebro län. Det är Julia Kronlid, riksdagsledamot för (SD), väldigt nöjd med.
– Ja, att så många röstar på oss här i länet kan vara en indikator på att vi kommer att öka även i de kommande valen i höst.

I Ställdalen i Ljusnarsbergs kommun fick SD 35,4 procent av rösterna. I Lindesbergs kommun fick SD 31,4 procent i Gusselby, 24,2 procent i Storå och 23,6 procent i Vedevåg. I Lekeberg blev det 14,7 procent, jämfört med 8,1 procent i Örebro kommun.

– Siffran i Ställdalen är bland det högsta jag har hört. Jag har ingen direkt förklaring, vi har inte fört någon valkampanj där, så det får nog väljarna svara på.

– Nu får vi titta på siffrorna i hela länet och analysera dem, säger hon.

Julia Kronlid tror att framgångarna beror på att EU-kritiken växer.

– Många tycker att EU lägger sig i mycket, att avgiften till EU är hög och att vi får lite tillbaka. Jag tror också att vi trots visst motstånd och svårigheter lyckats motivera våra egna väljare att gå och rösta.Sedan tror jag också att man stödjer att vi kritiserar en dåligt förd invandringspolitik, både i Sverige och i EU.