Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD-politiker får sparken efter NA:s avslöjande

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Sverigedemokraten Ulf Nilsson får lämna sitt uppdrag som nämndeman vid Örebro tingsrätt efter NA:s avslöjande om att politikern delat rasistiska och nazistiska sidor på Facebook.

Efter NA:s avslöjande i förra veckan valde Ulf Nilsson, som i år kandiderat till kommunfullmäktige i Örebro, att lämna Sverigedemokraterna. 

– Jag får ta konsekvenserna och avstå från min kandidatur och gå ur partiet, sa Ulf Nilsson då.

Nu står det klart att han även sparkas från uppdraget som nämndeman. Efter ett möte på tisdagen mellan Ulf Nilsson och Björn Lindén, lagman vid Örebro tingsrätt, togs beslutet att den avhoppade SD-politikern inte längre kommer anlitas i rätten.

"Ulf Nilsson har vid samtalet medgett att hans agerande på sociala medier varit obetänksamt. Ulf Nilsson har vid samtalet sagt sig värna om allmänhetens förtroende för den dömande verksamheten. Mot denna bakgrund har tingsrätten och Ulf Nilsson kommit överens om att tingsrätten inte ska anlita honom under återstoden av mandatperioden som löper ut vid årsskiftet.", skriver tingsrätten i ett pressmeddelande.

Det är på sin Facebook-sida som Nilsson bland annat gillat och delat artiklar från den rasistiska hatsajten Fria tider som handlar om invandrare som mördat och misshandlat. De här uppgifterna har NA fått av stiftelsen Expo.

– Media har ju en förmåga att mörka om det är invandrare inblandade i brott och jag har länkat till de här artiklarna för att ge en motvikt. Det här är också bakgrunden till att jag började i rätten. Här mörkas inget, sa Ulf Nilsson till NA i förra veckan.