Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sd-politiker lämnar partiet efter grova uttalanden 

(UPPDATERAD 07.35) ”I framtiden ska vänsterns blod flyta”, skrev SD-politikern Christer Schoultz på Twitter. Han säger till NA att han tycker att han misstolkats, men ändå står för de grova uttalanden han gjort. ”Mina åsikter är mina åsikter”, menar Schoultz.. 
Nu väljer han att lämna sina uppdrag i partiet

Annons

"Styrelsen för Sverigedemokraterna Karlskoga-Degerfors välkomnar Christer Schoultz beslut. Under dagen har det kommit till styrelsens kännedom om bl.a. ett flertal uttalanden på twitter och facebook som styrelsen inte kan ställa sig bakom eller försvara"

Sverigedemokraterna i Karlskoga skriver på sin hemsida:

Christer Schoultz har under det senaste dygnet uppmärksammats för sina grova uttalanden på twitter om islam, journalister och det han kallar vänsterrörelsen.

Vad tycker du om uppmärksamheten?

– Det har tolkats lite fel, men det är ingenting som jag kan göra något åt.

Vad menar du med fel?

– Det här om att blod skulle flyta eller vad det var, det var ju en reaktion på EDL:s (English Defence League, en högerextremistisk rörelse mot islamism) demonstration i Stockholm. EDL hade demokratiska rätt att ha den här demonstrationen och tala men vänsteranhängare och sådana som stödjer islamister störde och kastade sten på de som talade. En polis fick en sten i ansiktet. Och då skrev jag det, ”I framtiden ska vänsterns blod flyta”.

I ett annat tweet skriver du: ”Kriminella muslimer som klagar på maten i fängelserna skulle serveras ENDAST fläskkött eller tillåtas svältas ihjäl. Who the Fuck Cares.”

– Det är ju mina personliga åsikter och har ingenting med partiet att göra. Men jag anser att om man kommer hit som flykting, för det har de ju gjort, så har de ju kommit hit av en anledning och den får ju inte vara att begå brott. Sitter man i fängelse så ska man få sitt straff och då spelar det ingen roll vilket ursprung man har utan det ska vara hårt. Det är jäkligt dåligt att de kan ställa sådana krav på maten.

Twitter är ett öppet forum, alla kan läsa. Är du inte orolig för att det ska få konsekvenser för ditt parti?

– Jag har väldigt liten roll i SD och jag har väldigt liten roll inom partiet. Jag är nybliven medlem och jag skriver vad jag tycker.

– Och det har liksom ingen konsekvens i partiet. Vi har vårt partiprogram och de har riktlinjer som vi ska följa och det är det som gäller.

Christer Schoultz avslutar intervjun med att förklara det som han kallar andemeningen av sina åsikter som han också kopplar samman med SD.

– Jag som person och även partiet, och det här är det enda jag säger som kan kopplas till SD, är emot spridningen av islam. Och att det skulle vara rasism tycker jag är väldigt missvisande. En religion kan aldrig vara en ras. Det handlar om en uråldrig syn på bland annat kvinnor och homosexuella. Jag kan inte för mitt liv förstå hur det ska kopplas ihop med att jag skulle vara rasist. Jag kan inte det.

"Jag beklagar flera av de uttalanden som gjorts och kan kopplas ihop med partiet och lokalföreningen. Det är inget jag och styrelsen står bakom. Vi söker medborgarnas förtroende med traditionella metoder och många i styrelsen, däribland jag, använder varken twitter eller facebook. Dessa uttalanden har trots att de verkar ha pågått under lång tid skett bakom min och styrelsens rygg."

Fredrik Molin, Ordförande i Sverigedemokraterna Karlskoga-Degerfors :

Fotnot: NA har inte varit i kontakt med Christer Schoultz efter han lämnat in en avsägelse.