Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD: Vi slåss för akuten på Lindesbergs lasarett

Svar

...  till insändaren med rubriken ”Vad tycker politiken om akuten på Lindesbergs lasarett?” i NA den 18 juni.

Ibland blir det bara riktigt fel i politiken. Vi Sverigedemokrater insåg snart, att de beslutsunderlag vi fick, inte stämde med verkligheten. Därför har vi två år i rad varit tydliga med att vi verkar för ett återinförande av primärjouren. Vi har verkat såväl på den kommunala nivån som på regional nivå där besluten tas.

De påstådda fördelarna gällande ekonomi och att jourläkarnas arbetstider övergår till dagtid, överväger inte nackdelarna gällande medborgarnas och näringslivets oro, långa transporter till rätt vård och personalens otrygghet. Regionledningen påstår sig verka för att vi ska få en mer patientcentrerad och nära vård. Samtidigt stänger man dock ner, centraliserar och flyttar vård, så människor får åka längre, vilket vi Sverigedemokrater vänder oss emot.

Vi har i regionen budgeterat för ett återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett och även ett återöppnande av förlossningen i Karlskoga. Sverigedemokraterna är alltså på alla nivåer tydliga med reaktionerna på detta tokiga förslag.

Elin Jensen (SD)

oppositionsråd Region Örebro län

Patrik Nyström (SD)

oppositionsråd Region Örebro län

Tom Persson (SD)

kommunfullmäktige Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel