Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se bildspel från valborg vid Kumlasjön

Hundratals Kumlabor samlades kring Kumlasjön under valborgsfirandet. Efter en tvekande start tändes slutligen elden,av bågskyttar med brinnande pilar.

Annons

I början av kvällen delade kommunen ut årets ungdomsplaketter till aktiva duktiga idrottsutövare. Sofia Ahlander, från BK Merci, och Vera Johansson, från Nautilus, fick årets plaketter.

Hurraropen gällde detta år inte enbart våren, utan även att Djupadalsparken firar 75-års jubileum. 1933 började den konstgjorda sjön grävas ur för hand, för att efter invigningen 1935 locka tusentals badgäster.

Bågskyttar med brinnande pilar tände i år elden ute på flotten i sjön, mot tidigare då detta skett från en båt. Den uppmätta sträckan på 27 meter från land och ut till flotten var inte några bekymmer under övingarna inför kvällen, men då det verkligen gällde visade det sig lättare sagt än gjort att få fart på elden.

Flera pilar hamnade i vattnet och de få som nådde fram förmådde inte få fart på brasan. Men så bytte bågskyttarna sida av sjön för att komma närmare, och då gick det bättre.

Elden gjorde sig sedan allt bättre i takt med att skymningen sänkte sig över parken.

Annons